Nagy érdeklődés övezte az „Integrált turizmusfejlesztés az Etyeki dombság szőlőhegyein” projekt zárórendezvényét

Megvalósult az „Integrált turizmusfejlesztés a fenntarthatóság jegyében az Etyeki dombság szőlőhegyein” című, TOP-1.2.1-15-FE1-2016-00002 azonosítószámú projekt. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a, de legfeljebb 298 944 007 Ft. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. 

A projekt célja egy olyan koordinált fejlesztés megvalósítása Etyeken, mely a megyei szintű turisztikai vonzerő elemeire épül, hozzájárul a térség gazdaságának diverzifikációjához, és a foglalkoztatás növeléséhez. A beruházás helyi és térségi jelentőségű, a településen és a környéken való tartózkodási idő meghosszabbítására ad lehetőséget. A pályázati felhívás célrendszerével összhangban az attrakciók kialakítása révén, színvonalas turistafogadásra alkalmas kiállító és bemutatóterek, többfunkciós helyiségek jönnek létre. A projekt keretében megvalósított fejlesztés legfőbb elemei:

  • Modern, Etyeket és a térséget is bemutató turisztikai látogatóközpont rendezvényteremmel, bemutatóhelységekkel
  • E-bike kölcsönző
  • Turisztikai információs rendszer

A projekt zárórendezvényét 2019. december 8-án került megrendezésre, melyet nagymértékű lakossági érdeklődés övezet. A projektet Etyek Nagyközség Önkormányzata, az Edeck Vinum Eurapae Egyesülettel közösen, konzorciumban valósította meg.

 

Powered by WordPress | Designed by: Email Search