A PAJZS “94″ Kft. sajóbábonyi telephelyének és egészségügyi tevékenységének korszerűsítése!

A most záruló beruházás keretén a PAJZS „94” Kft. sajóbábonyi telephely épületeinek energetikai korszerűsítése valósult meg. A beruházás 30%-át a vállalkozás önerőből finanszírozza, a fennmaradó 13,4 millió forintot a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból nyert, feltételesen vissza nem térítendő Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 19,14 millió forint.

 A PAJZS “94″ Biztonságtechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. (továbbiakban PAJZS “94″ Kft.) 1994-ben, az Észak-Magyarországi Vegyiművek (ÉMV) állami vállalat felszámolásával egy időben, Sajóbábony Gyártelep telephelyen alakult meg, tevékenységi körét a biztonságos munkavégzés körülményeinek megteremtésére alapozva. A társaság munkavédelmi-, tűzvédelmi-, foglalkozás-egészségügyi szaktevékenységen kívül két telephelyen (a Sajóbábonyi Gyártelepen és egy debreceni gyógyszergyár telephelyén) elsősegélynyújtó ügyeletet tart fenn, illetve létesítményi tűzoltóságot működtet.

Sajóbábonyi telephelyükön alkalmazottaik folyamatos munkarendben dolgoznak, ezért az itt mért energiafelhasználást figyelembe véve szükségessé vált a villamos energia megújuló energiaforrással való megtámogatása. A most befejeződő pályázat keretén belül korszerűsítésre került a kazán és a fűtési rendszer, valamint megvalósult a működési helyszín klimatizálása is. Időszerűvé vált a 12 éves, elavult hallásvizsgáló audiométer és a légzésfunkciós vizsgálatokhoz szükséges spirométer cseréje is. Ezek helyébe a korábban használt készülékek jelenleg elérhető modernebb változatait választották. Mivel ezen eszközök eredményeinek kiértékelése számítógépes szoftverekkel történik, az e célra szolgáló, már elavult számítógépek cseréje is szükségessé vált. A számítógéppark fejlesztésén kívül az oktató helyiségük fejlesztése is megvalósult, melyben napi rendszerességgel szoktak oktatásokat tartani. Az oktatóban a kivetítést korábban mobil vászonnal, egy laptoppal és egy projektorral oldották meg, de a laptop és a projektoridőközben használhatatlanná vált, ezen eszközök mai technológiának megfelelő modern kivetítési rendszerrel lettek kiváltva. A társaság tulajdonában van egy Toyota Hiace Oanel Van 2.4D mentőgépjármű, mely a sajóbábonyi ipari parkban dolgozó munkavállalók védelmére szolgál. Felszereléseit: hordágy, a hordszék, illetve a mentőhordozó ülés a pályázat keretein belül modernizálták.

A most záruló pályázatnak köszönhetően javulnak a mindennapi munkakörülményeik, a beszerzett modern eszközöknek köszönhetően jelentősen javul a szolgáltatásaik színvonala, az energetikai beruházás csökkenti a fenntartási költségeinket, ezzel elősegítve a PAJZS „94” Kft. pénzügyi stabilitását, munkahely megtartó szerepét.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search