Befejeződött a ZÉG Kft. technológia és gépészeti fejlesztése Sátoraljaújhelyen!

A most záruló beruházás keretén a ZÉG Kft technológia és gépészeti fejlesztése valósult meg eszközbeszerzéssel. A beruházás 30%-át a vállalkozás önerőből finanszírozta, a fennmaradó 84,74 millió forintot a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 121,06 millió forint.

 A 2006 előtt is műszaki tervezési és kivitelezési területen dolgozó tulajdonosok 2006-ban alapították a Zempléni Épületgépészeti Kft. Később főként Sátoraljaújhelyi és Sárospataki térségi megrendelői igények és a folyamatos növekedés hívta életre a Zempléni Építő és Gépészeti Kft-t.

A most záruló projekt keretében a cég kivitelezési, épületgépészeti és építőipari kereskedelmi tevékenységéhez kapcsolódóan a Sátoraljaújhely, Pataki út 37. alatti székhelyükön található fő irodaépület fejlesztése valósult meg ingatlanfejlesztésként. Beruházás keretében a főépület fűtési és használati melegvíz rendszerének megújuló energiából történő ellátására 48 kW teljesítményű levegő-víz hőszivattyú került telepítésre. Korszerűsítésre került az épület teljes légtechnikai rendszere (összesen 770 légköbméter, ebből tetőtér 327, raktár 98, bolttér 345), a bejárati fotocellás ajtó energetikailag korszerű ajtóra lett lecserélve (4,56 m2 alumínium nyílászáró), valamint az épületre 15 kWp teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre. A ZÉG Kft telephelyi anyagmozgatási eszközállományának fejlesztése céljából elektromos meghajtású targonca került beszerzésre, melyet a raktárban fognak használni, mert ezzel kisebb helyen is könnyebben lehet dolgozni. A megnövekedett forgalom miatt a be- és a kitárolást is egyszerre kell végezniük, emiatt szükséges az új targonca. A ZÉG Kft építőipari kivitelezési tevékenységének kapacitásbővítése érdekében a cég gépparkja is bővítésre került építőipari, energetikai kivitelezésekhez elengedhetetlen gépekkel, eszközökkel, valamint az irodai munkát megkönnyítő informatikai gépekkel és szoftverekkel. A projekt keretén belül informatikai képzés is megvalósult.

A most záruló projekt lehetőséget biztosít a vállalkozás számára, hogy ügyfeleik igényeit nagy pontossággal megbízhatóan szolgálhassák ki. A most beszerzett eszközöknek köszönhetően a megbízásaikat saját eszközökkel tudják teljesíteni, ami csökkenti a cég költségeit és a kiszolgáltatottságát az építőipari bérbeadók felé, így javul a vállalkozás pénzügyi stabilitása és javul a rendelkezésre állás ideje is.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search