Elkészült a kerékpárút Bogács, Tard és Tibolddaróc települések között

Projektzáró rendezvényt tartottak a „Miskolc – Bogács turisztikai kerékpárút kialakítása Harsány – Bogács szakaszon” című, TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00007 azonosítószámú projekt keretében. A beruházásra elnyert támogatás összege mintegy 887,47 millió forint, mely a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósult meg. A támogatás alapja az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában létrehozott „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés címmel” megjelent pályázat. A kerékpárút érinti a Bogács, Tard és Tibolddaróc gyönyörű természeti környezetét. A kerékpárút árnyas erdőkben, hatalmas réteken, legelőkön, patakok mentén, a Bükkaljai borvidék hangulatos szőlőtáblái, dűlői között halad településről településre.

A pályázó Önkormányzatok együttműködnek a helyi turisztikai szolgáltatókkal, civil szervezettekkel. helyi beszállítókkal a fejlesztés hozzájárul a szolgáltatók/települések gazdasági fellendüléséhez, a turisták vonzásához. A fejlesztés továbbra is hálózatos jellegű marad, Tard és Tibolddaróc települések mélyebb bevonásával a települések teljes belterületén átvezető, turisztikai látnivalókhoz irányító kerékpárhálózat kialakításával a fejlesztés a helyi turisztikai szolgáltatások igénybevételére ösztönöz. A Bükkaljai kerékpárút fejlesztésébe e 3 település bevonásával termékcsomagfejlesztés történik, ahol a termék maga a kerékpárút, mely összefogja a kerékpárút mentén található szolgáltatókat, közös gondolkodásra, termékfejlesztésre, csomagajánlatok kidolgozására ösztönözve őket. A fejlesztés hatására továbbra is egy turisztikai élményút kialakítása valósul meg csodálatos természeti környezetben. A fejlesztés ösztönzi a vendégek költési hajlandóságát nem csak közvetlenül a rendezvények helyszínén, hanem a térség egyéb turisztikai szolgáltatóinál: szálláshelyek, éttermek, büfék, turisztikai attrakciók.

A projekt keretében Bogács Község összekötése valósul meg Tibolddaróc községgel, érintve Tard Község látnivalóit is. A Tibolddaróc-Tard-Bogács között megvalósuló kerékpárút kiépítésére született fejlesztési tervet a tervezett kerékpárút vonalon fekvő települési önkormányzatokból alakult konzorcium készíttette el. Ezen szakasz szerves része a Bogács-Miskolc bükkaljai kerékpárút projekttervnek. Az érintett települések számos egyedi értéket, turisztikai attrakciók és látnivalót rejtenek. A turisztikai szolgáltatások gazdag tárházát a helyi attrakciókkal, turisztikai szolgáltatásokkal, helyi termelőkkel, civilszervezetekkel kötött együttműködési megállapodások biztosítják. A kerékpárút kialakítása hozzájárul az érintett bükkaljai települések turisztikai szolgáltatásainak fejlesztéséhez, melynek kapcsán az eddig turisztikai desztinációként nem, vagy alig ismert települések felkerülhetnek a kerékpárút megvalósulásával a hazai turizmus térképére.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search