Hamarosan véget ér a mezőcsáti Sportöltöző energetikai fejlesztése!

A hamarosan záruló projekt célja Mezőcsát Város Önkormányzata által üzemeltetett Sportöltöző épületének energetikai korszerűsítése, fejlesztése. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 30,75 millió forint.

 A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) stratégiai célja az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzése, csatlakozva a globális erőfeszítésekhez, az intézkedés átfogó célja az önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése.

A napokban befejeződő beruházás során a projektben részt vevő Mezőcsát Város Önkormányzat tulajdonában álló Sportöltöző (3450 Mezőcsát, Szent István utca 76.) energetikai korszerűsítése valósult meg.

A pályázat keretén belül megvalósult:

  • az épület külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése (utólagos homlokzati és födém hőszigetelés, nyílászárók cseréje),
  • fűtési, használati melegvíz rendszer korszerűsítése
  • napelemes, valamint
  • napkollektoros rendszerek telepítésével lett biztosítva a megújuló energia használata, a környezetterhelés csökkentése.

A hamarosan záruló fejlesztéssel a projektben részt vevő Mezőcsát Város Önkormányzata hozzájárul az épület gazdaságosabb fenntartásához, egységes településkép létrehozásához, a település lakossága szempontjából egy élhetőbb környezet kialakításához, valamint az érintett épületekben lévő szolgáltatások színvonalának emeléséhez. Mivel az épület a nagyközönség számára látogatható lesz, ez nagy mértékben elősegíti a szemléletformálást, a műszaki információk, tapasztalatok terjesztését, mely szintén a program egyik feladata.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search