Újabb mérföldkő a lovasturisztikai szolgáltatás fejlesztésében a sajószentpéteri Gyula Farmon!

A most záruló projekt keretén belül 22 ló tartására alkalmas istálló, valamint különálló épületben klubhelyiség kialakításával lovas klub létrehozása valósult meg a sajószentpéteri Gyula Farmon. A beruházás költségeinek 30%-át a Gyula Farm Miskolc Kft. önerőből finanszírozta, a fennmaradó 48 638 135 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége 69 791 747 Ft.

A beruházó cég vezetése évtizedes lótartási, lótenyésztési és kiképzési tapasztalatokkal rendelkezik melyeket kihasználva kezdte meg a lovasturisztikai szolgáltatás fejlesztését a közigazgatásilag Sajószentpéterhez tartozó Gyula Farmon.

A beruházás keretén belül megépítésre került egy középfolyosós kialakítású istálló épület, melyben 22 db lóbox, egy patamosó, egy nyeregtároló, egy nyergelőhelyiség, 1 db öltöző, 2 db lovas szoba a hozzá tartozó vizesblokkal és egy magtároló. Ugyancsak a pályázat keretén belül, már meglévő épületrészben lett kialakítva egy klubhelyiség, melyben a rendezvények megtartásához megfelelő helység, fogadótér, eligazító központ, teakonyha és egy vizesblokk is található. A most megvalósult beruházás célja a lószerető, lótartó és versenyző, lovass közösség összefogása. A projekt eredményeként 3 új munkahely jött létre, a lótartás, lovas oktatás, lovasturisztikai szolgáltatás tevékenységekkel a Gyula Farm Miskolc Kft. működése stabillá válik, mely elengedhetetlen a meglévő és a létrehozott új munkahelyek megtartásához.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search