Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a KELL Alapítványnál

A már 18 éve nemzetközi hatáskörrel működő közhasznú alapítvány fő célja rákos megbetegedéssel küzdő gyermeket nevelő családok megsegítése, támogatása, a társadalom „egészséges” tagjaival a segítségnyújtás, empátia, tolerancia fontosságának megismertetése.

Az alapítvány tavaly év elején a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok-lokális színterek” című pályázati felhívásra „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok Kosztyu Ádám Alapítványnál” címmel sikeres projekt javaslatot nyújtott be.
A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás mértéke 10.000.000 Forint, mely teljes egészében fedezi a program során felmerülő költségeket is. A támogatás intenzitása 100%.
A projekt keretében 5 fő területen egészségmegőrző, egészségfejlesztő programok kerülnek megszervezésre, mellyel az Alapítvány legfőbb célja, hogy intézményük gyermekei jelentős életmódváltozáson és szemléletváltozáson menjenek keresztül az egészségük megőrzése érdekében.
Az 5 fő tématerület:
•    Egészséges táplálkozás, illetve energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) megtartása és/vagy visszaállítása érdekében kidolgozott programok megvalósítása, melyek eredményesen befolyásolják többek közt a megfelelő folyadékfogyasztást, a túlzott só és energia bevitel csökkentését.
•    A lakosság rendszeres testmozgását elősegítő szabadidős programok szervezése, melyek hangsúlyt fektetnek az energiaegyensúlyra (kivéve a technikai sportágakkal, extrém sportokkal, versenysporttal összefüggő programok)
•    Stresszkezelés
•    Életvezetési kompetenciák
•    Családi életre felkészítés
A már megkezdett programokba összesen majd 700 fő kerül bevonásra, de az egészségmegőrzéssel kapcsolatos programok folytatását a projekt 2014.02.28-i befejezését követően is vállalja az Alapítvány.
A stressz mindannyiunk életére hatással van. Ahhoz hogy eredményesen tudjunk vele megküzdeni, fontos körülhatárolni, melyek azok a főbb területek, amelyre fokozottan figyelnünk kell.
Az életvezetéshez szükséges alapkészségek elsajátítása, birtoklása és alkalmazási képessége is jelentős mértékben befolyásolja a mindennapok kihívásaival való megküzdés módját, lehetőségeit. Ezek hiányosságai hozzájárulnak a megküzdés helytelen formáinak kialakulásához.
A cikkek a stresszkezelés, az életvezetési kompetenciák azon területeit érintik, melyek a mindennapi közérzetet javítják, könnyen alkalmazható gyakorlati példákkal, praktikus tanácsokkal kiegészítve.

KELL Alapítvány
Sátoraljaújhely, Pataki u. 37/a
Telefon: +36 (20) 434-6401, +36 (47) 321-643  E-mail: kosztyuadam@gmail.com
Honlap: www.2004kosztyuadam.hu

2013.04.13

Powered by WordPress | Designed by: Email Search