„Tapasztalaton át a tudásig” címmel 14 hónapon át tartó programsorozat zárul Sajókazán!

A most záruló projekt során a sajókazai Radvánszky Béla Kultúrház és Könyvtár szervezésében 14 hónapon keresztül Sajókaza, Vadna és Jákfalva települések 5 db oktatási intézményeivel együttműködve több mint 300 főt érintő programsorozat zárására készül. A beruházást teljes egészében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, Társadalmi Megújulás Operatív Programjából nyert Európai Uniós Támogatás fedezi. A projekt összköltsége 10 000 000 Ft.

Sajókaza Radvánszky Béla Kultúrház és Könyvtár a programjainak megvalósításához évek óta szoros együttműködésben dolgozik a község oktatási intézményeivel, az általános iskolával, napközi otthonos óvodával, a Báthori Középiskolával, illetve 2006 óta egy civil szerveződés tevékenysége folyamán Vadna és Jákfalva települések oktatási intézményeivel is. A most záruló projekt elsősorban a 18 év alattiakat célozza meg, de fontos feladatnak tekintik a fiatal felnőtteket és a felnőtt társadalmat is bevonni szülőként, pártoló tagként, aktivistaként.

A projekt keretében 14 hónapon keresztül 30 programon több mint 300 gyermek és körülbelül 20 felnőtt vett részt. A programok szervezése során azokat a területeket részesítették előnyben, melyeknek az évek óta tartó, iskolák közötti együttműködésben már hagyományai voltak, művészeti szakkörök, foglalkozások, drámaórák, kézműves foglalkozások, beavató színházlátogatások, múzeumi és könyvtári barangolások, kirándulások, családi napok, táborok, témanapok-hetek, sportprogramok. A megvalósult projekt általános célja az volt, hogy a tanulókat megerősítsék ahhoz, hogy ne felületes tudással, hanem élményszerű tapasztalatszerzéssel és birtoklással kerüljön felsőbb szintekre, majd a felnőtt társadalomba és ne érje őket hátrány azért, mert „vidéken” élnek.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search